Twee teams promoveren naar derde klasse

Op maandag 8 en 15 april zijn de laatste wedstrijden van de voorjaarscompetitie gespeeld. Dit waren spannende wedstrijden omdat Team 1 moest winnen met 3-2 van de nummer 1 op dat moment en Team 2 moest met 5-0 winnen.

Team 1:

Team 1 ging met een achterstand van 0-1 niet goed van start. De tweede partij werd ruimschoots gewonnen met 3-0 waarna we klaar waren voor de dubbel. Compleet gefocust moesten de spelers van Korendijk deze dubbel in want dit was de beslissende partij die gewonnen moest worden. Gelukkig resulteerde dit in een 3-0 winst en kwam Team 1 op een voorsprong van 2-1.

Na de pauze moest er nog 1 partij gewonnen worden en dat lukte in de partij die gelijk na de pauze gespeeld werd. Het eerste deel van de partij werd nog spannend want ze kwamen op 0-1 achterstand. Gelukkig kon deze partij gewonnen worden met 3-1.

Hierna was het een feest want Team 1 had genoeg punten om te promoveren naar de derde klasse. Gefeliciteerd!

Het uiteindelijke resultaat van die avond was een winst met 3-2 voor Korendijk.

Team 2:

Op maandag 15 april werd er weer een spannende wedstrijd gespeeld door Team 2 van Korendijk. Ze moesten namelijk winnen met 5-0 en dan waren ze nog niet zeker van een plaats in de derde klasse omdat Twenty-one Up 7, 1 partij moest winnen op diezelfde avond tegen Taveba 3.

De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen met 3-0. De tweede partij werd iets spannender maar werd gelukkig gewonnen met 3-1. Daarna kwam de dubbel en dat was een moeilijk begin. Team 2 kwam namelijk op 0-2 achterstand in de dubbel dus ze moesten 3 games op rij winnen. Dat hebben ze knap gedaan en dus wonnen ze deze dubbel met 3-2.

Na de pauze bleef het spannend. Beide enkels werden namelijk gewonnen met 3-2. En toen…

Het was wachten op de concurrentie. Gelukkig werd het digitale telbord bijgehouden in de tafeltennis app en konden we live meekijken naar de uitslagen (zie foto). Taveba 3 stond met 4-0 en de laatste partij moesten ze verliezen zodat Team 2 van Korendijk kon promoveren. Na een spannende partij kwam gelukkig het fantastische nieuws dat Twenty-one Up 7 toch nog 1 punt wist af te pakken van Taveba 3 wat Team 2 Korendijk een verzekerde plek gaf in de derde klasse. Gefeliciteerd!

Het filmpje wat op deze pagina te zien is, is van de dubbel van Team 1 Korendijk. De foto op deze pagina laat de betrokkenheid zien van onze vereniging bij de live standen tijdens de wedstrijd van Twenty-one Up 7 tegen Taveba 3.